Objectius

  • Promoure el valor, la importància i la naturalesa transformadora de la lectura.
  • Influir en els hàbits de lectura de les famílies valencianes.
  • Visibilitzar el llibre i els autors en valencià.
  • Impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania.
  • Contribuir a aconseguir una millora dels índexs de població lectora, l’hàbit i la competència lectora en valencià al País Valencià.
  • Contribuir a la divulgació i al coneixement dels escriptors per part de la societat.
  • Contribuir a la divulgació i al coneixement de la literatura valenciana actual.
  • Homenatjar els grans de les nostres lletres.

Antecedents

Entre les competències que la Llei 7/1998, de 16 de setembre, de creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, atribuïx a aquesta institució de la Generalitat Valenciana, figura la de “vetlar per l’ús normal del valencià” (art. 7 de la llei). En aquest sentit, l’AVL ha volgut afavorir des de la seua creació la presència i la difusió de la nostra llengua en tots els àmbits. 

Ja en 2010, en la convocatòria d’ajudes per a la promoció dels escriptors en valencià, la resolució de la presidència de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua mencionava que:

“Per a aconseguir este objectiu és essencial fomentar l’hàbit lector en la nostra llengua entre la ciutadania. Una manera d’assolir-ho és acostar els autors de les obres literàries al seu públic potencial i fer-ho, a més a més, per tot el territori valencià. Per tant, sembla oportú donar suport a les empreses editorials valencianes del sector privat que aposten per editar llibres en el nostre idioma perquè puguen organitzar presentacions i conferències dels escriptors en els llocs on els llibres estan més presents: en llibreries, biblioteques, cases de cultura, entitats socials i centres educatius.”

D’altra banda, FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura és un organisme sense ànim de lucre que té com a objectiu desenvolupar projectes i accions que valoren el llibre i la lectura en la societat, amb la finalitat d’augmentar el prestigi de la lectura, fomentar l’hàbit lector, enfortir el sector editorial, potenciar les llibreries i donar visibilitat als autors.

FULL és, en aquests moments, l’entitat més representativa del sector valencià del llibre. Els seus fundadors són l’Associació d’Editors del País Valencià i el Gremi de Llibrers de València. També s’integren en el seu patronat l’Associació Professional d’Il·lustradors de València i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana. I el Patronat d’Honor està format per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Fundació Sambori, la Federació d’Entitats per la Llengua Escola Valenciana i el Gremi de Llibrers Independents de les Comarques Alacantines.

La Fundació FULL ha sigut, juntament amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, la principal impulsora del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 de la Generalitat Valenciana, marc de referència en el qual s’inscriurà aquesta acció.

El Pla valencià de foment del llibre i la lectura (PVFLL) té com a missió articular des de la Generalitat Valenciana totes les accions i projectes que augmenten els hàbits lectors dels valencians i valencianes, facilitant a la població l’accés a la lectura i enfortint l’ecosistema del llibre i l’ús de la nostra llengua.

El PVFLL té, d’entre els seus objectius específics, donar visibilitat i promocionar els autors valencians. I amb aquest objectiu proposa la creació de programes de presència dels escriptors i il·lustradors valencians en aquells àmbits que promocionen la lectura: biblioteques, escoles, fires, etc.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca