Alicia Casanova

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 11/08/1961 a Ontinyent. Resideix a Godella

DESTINATARIS

Primer cicle de Primària (6-8 anys)

Segon cicle de Primària (8-10 anys)

Tercer cicle de Primària (10-12 anys)

DISPONIBILITAT

Vesprades de dilluns, dimarts i dijous

TRANSPORT

Transport públic

BIOGRAFIA

Des de l’any 2009, sóc mestra del segon cicle de Primària al C. P. Fernando de Los Ríos de Burjassot. Altres activitats que realitze a la meua escola són: Coordinadora de la Biblioteca de centre de l’escola, coordinadora del Pla Lector de l’escola i de les activitats d’animació a la lectura i coordinadora de les Carnestoltes literàries de l’escola. A més a l’any 2012 vaig coordinar un curs del Cefire de València, d’escriptura creativa per a Mestres, a l’escola. Al 1987 vaig començar la meua activitat com a mestra, a l’escola Gençana de Godella, una escola definida com a Coperativa de Mestres, i de la qual vaig ser sócia també.

Al poc de treballar a Gençana vaig conèixer a Federico Martín Nebras i, es pot dir, que va ser el meu mestre literari i el que em va posar en contacte amb nombrossos autors i il.lustradors de la literatura infantil. Amb el temps vaig coordinar les activitats d’animació a la lectura de l’escola Gençana, dirigides per Federico Martín Nebras. Altres activitats que realitzava: Directora del grup de teatre dels alumnes de L’escola Gençana, directora del grup de teatre de l’AMPA de l’escola Gençana. Durant aquest periode en Gençana i junt a Federico M. Nebras, vaig començar a acudir a les escoles d’estiu a Madrid, escoles de renovació pedagògica: “Escuela de Verano de Acción Educativa de Madrid”, primer com alumna, i més tard, com a mestra, impartint clases de dramatització per als mestres: Profesora i codirectora de les activitats teatrals a: “Escuela de Verano de Acción Educativa de Madrid” dels anys 1997 fins 2008, amb Federico Martín Nebras.

A l’any 2007 vaig fer oposicions i vaig passar a treballar a l’escola pública. Vaig estar dos anys a Benidorm, a l’escola Aitana, i al 2009 em vaig traslladar a Burjassot al Fernando de los ríos, on treballe actualment. Als anys 2009, 2010 i 2011, vaig participar a diversos projectes d’animació lectora, amb teatre al carrer, als pobles de Cinc Torres (Castelló), i a Godella.
Guió, adaptació i direcció de projectes d’animació lectora amb Teatre de carrer, per als ajuntaments de Godella i de Cinc Torres amb:
“Romanços”. Adaptació teatral. Cinc Torres. “Les Caputxetes de colors”. Adaptació de l’obra de Bruno Munari. Cinc Torres.
“Contes de Grimm”. Adaptació dels contes de Grimm. Cinc Torres.
“Les Caputxetes de colors”. Adaptació de l’obra de Bruno Munari. Godella.

A l’any 2007 vaig començar a escriure i publicar amb l’editorial Bromera llibres de text de valencià per a Primària:
Fil d’aram 5é. Projecte aigua. Ed. Edelvives. (2008)
Valencia 3r . Projecte aigua. Ed. Edelvives. (2008)
Quaderns d’ortografia . Ed.Edelvives. (2009)
Més tard, La Editorial Edelvives em proposa escriure vàries antologies de text per a Primària, amb un fil conductor de la meua collita:
Un bosc d’històries. Ed. Edelvives. (2011)
Aventures del zodíac. Ed. Edelvives. (2012)
Viatge per les terres misterioses. Ed. Edelvives. (2013)

Després d’aquesta xicoteta aventura literaria, em decidisc a escriure una història propia: “. Enciclopèdia misteriosa dels èssers diminuts”. I L’editorial Bromera la publica al 2016.
Al 2017 Algar em proposa fer un recull de contes breus per a Primària: “Érase una vez”.
Al 2018, amb L’editorial Edelvives (Baula Edelvives), iniciem una col.lecció de llegendes valencianes dirigides al primer cicle de Primària: “Terra de llegendes”, de la qual he publicat quatre títols:
El drac del Patriarca. Ed. Edelvives. (2018)
L’escala de la donzella. Ed. Edelvives. (2018)
El monstre i les sirenes. Ed. Edelvives. (2019)
Tombatossals. Ed. Edelvives. (2019)

Des de fa uns anys acudisc a la Fira del llibre i realitze activitats d’animació lectora relacionades amb els llibres que he publicat. També he visitat algunes escoles a Godella, a Alfara del patriarca, a La Canyada i a Dènia.

OBRES PUBLICADES

Enciclopèdia misteriosa dels èssers diminuts. Ed. Bromera. (2016)
El drac del Patriarca. Ed. Edelvives. (2018)
L’escala de la doncella. Ed. Edelvives. (2018)
El monstre i les sirenes. Ed. Edelvives. (2019)
Tombatossals. Ed. Edelvives. (2019)
Érase una vez. Editorial Algar. (2017)
Un bosc d’històries. Ed. Edelvives. (2011)
Aventures del zodíac. Ed. Edelvives. (2012)
Viatge per les terres misterioses. Ed. Edelvives. (2013)
Fil d’aram 5é. Projecte aigua. Ed. Edelvives. (2008)
Valencia 3r . Projecte aigua. Ed. Edelvives. (2008)
Quaderns d’ortografia . Ed.Edelvives. (2009)

OBRES TRADUÏDES

En el cas de “Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts”: valencià, català, castellà i polac.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca