Emili Selfa Fort

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 01/11/1955 a Beniopa. Resideix a Gandia

DESTINATARIS

Tercer cicle de Primària (10-12 anys)

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

 

 

TRANSPORT

Transport públic

Cotxe particular

DISPONIBILITAT

A concretar

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Vaig nàixer a Beniopa (La Safor) l’any 1955. Sóc enginyer tècnic industrial. He treballat com a professor de Processos i Productes de la Fusta i el Moble a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, on he exercit de vicedirector en diversos equips directius. Vaig participar de la vida pública de la ciutat sent regidor i tinent d’alcalde. Actualment estic jubilat, però segueixc vinculat a la terra com a agricultor, a més sóc el síndic de Gandia en la junta de govern de la Comunitat de Regants del Riu d’Alcoi. Pertany al col·lectiu el Bossó de Higgs de lectura i debat, i a la societat amical i gastronòmica Essència de Terra, entre altres.

La Generalitat Valenciana em va publicar el 1986, el Vocabulari de fusteria, mobiliari i decoració. No m’he privat mai de dir la meua en moltíssimes col·laboracions a la premsa escrita. També he publicat ressenyes de llibres i n’he presentat. Actualment mantinc una col·laboració setmanal –Els sobrenoms de Gandia– al magazine de Ràdio Gandia, 2017-2019. Porte treballant de fa anys la memòria oral i al respecte, he anat publicant treballs com: Menjar en temps de fam, Llibre de Festes de Beniopa, 2004. Aproximació a la cuina de Beniopa, Recull de receptes casolanes, Beniopa gastronòmica, 2015. Paraules de la Safor, Revista de la Safor, Anuari CEIC Alfons el Vell, 2017. El Caro de Marxuquera, Llibret de la Falla de Beniopa, 2003. El pare Miret, poeta i patriota, Levante-EMV Safor, 2017.

Les acaballes de l’arròs a la marjal de Gandia, L’Escudella, Revista d’Història i Cultura, Xeraco, 2017.M‘agradat sempre el contacte i la conversa amb la gent, puc dir, satisfet, que he gaudit de la meua professió i de l’aprenentatge junt els meus alumnes, i sempre he anat anotant i escrivint d’aquelles coses que pensava que mereixien ser preservades o contades, i en això estic.

OBRES PUBLICADES

Una marjal de llegendes. Amb il·lustracions de Manola Roig. Lletra Impresa Edicions. 2018.

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

Ràdio Gandia Ser
Levante-EMV Edició Safor

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Reportatge Levante-EMV
Entrevista Llibres Valencians

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca