Dolors García Cornellà

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 01/06/1956 a Girona. Resideix a Vilobí d’Onyar (La Selva-Girona)

DESTINATARIS

Segon cicle de Primària (8-10 anys)

Tercer cicle de Primària (10-12 anys)

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

De dilluns a dijous, matins

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Vaig néixer a Girona el dia 1 de juny de 1956. Vaig realitzar els estudis primaris a l’escola Vedruna d’aquesta ciutat i posteriorment em vaig llicenciar en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. He treballat de psicòloga en escoles i centres privats. He treballat a l’Ajuntament de Girona en la direcció d’un centre cívic i de tècnica d’educació. Actualment, en excedència per dedicar-me exclusivament a la literatura.

Vaig escriure i publicar el primer llibre el 1985: Albert, Premi Just Manuel Casero. A partir d’aquí he continuat escrivint i tinc una setantena de títols publicats, tots de literatura infantil i juvenil. He guanyat disset primers premis a Catalunya, País Valencià i Illes Balears, a més d’altres honorífics com el Premi Crítica Serra d’Or, el Protagonista Jove de Literatura Juvenil i ser seleccionada per la White Ravens 2016.

He col·laborat amb mitjans de comunicació escrits, he portat una campanya de llibres personalitzats a les escoles, he realitzat tallers d’escriptura creativa amb infants i joves a centres culturals, biblioteques i centres educatius, he estat membre de molts jurats de premis de literatura infantil i juvenil, he donat conferències genèriques de literatura infantil i juvenil i, des de fa molts anys, realitzo moltes visites als centres educatius per parlar amb els meus lectors. Sóc l’escriptora de capçalera de la biblioteca municipal del poble on visc des de fa més de trenta anys: Vilobí d’Onyar, a la comarca de La Selva (Girona).

OBRES PUBLICADES

L’esclau del Mercadal. Edicions Bromera. 2003
La por que no s’acaba mai. Edicions Voramar. 2004
Marvin, l’enllustrador de sabates. Edicions Bromera. 2007
Sota les pedres. Edicions Bromera. 2012
Vida, obra i secrets d’Helena Mascort. Edicions del Bullent. 2013
Castells a l’aire. Edicions Bromera. 2018

OBRES TRADUÏDES

Marvin, l’enllustrador de sabates. Castellà.

PREMIS LITERARIS

L’esclau del Mercadal. Edicions Bromera. 2003. Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil.
La por que no s’acaba mai. Edicions Voramar. 2004. Premi 10 de Literatura Infantil i Juvenil.
Marvin, l’enllustrador de sabates. Edicions Bromera. 2007. Premi Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
Vida, obra i secrets d’Helena Mascort. Edicions del Bullent. 2013. Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor.

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Revista Faristol

Lescriba.cat

Booktrailer de L’esclau del Mercadal

Booktrailer de Vida, obra i secrets d’Helena Mascort

Booktrailer de Sota les pedres

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca