Albert Alcaraz Santoja

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 20/2/1970 a Bocairent. Resideix a la Vila Joiosa

DESTINATARIS

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Adaptable a l’horari acadèmic que convinga

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Albert Alcaraz i Santonja va nàixer a Bocairent en 1970. En 1977 es traslladava a viure junt la seua família a La Vila Joiosa, on ressidiria fins l’any 1994, quan finalitzats els estudis de Sociologia (Universitat d’Alacant) es traslladaria a València per iniciar els cursos de doctorat (Universitat de València). En 1997, finalitzats estos, entraria a treballar en el Museu Valencià d’Etnologia gràcies a una beca del Centre d’Estudis Locals-SARC (Servei d’Assistència i Recursos Locals). Durant l’estància en este centre s’encarregà de la coordinació del projecte Inventari General de Festes de la Comunitat Valenciana, dirigit per Antonio Ariño (Universitat de València), treball que serví de base per a la realització de l’obra Calendari General de Festes de la Comunitat Valenciana, editada en quatre volums entre 1999 i 2002 per la Fundació Bancaixa, i de la que fou membre de l’equip de redacció.

En 2001, començaria una nova etapa laboral, ara a Algemesí, on seria contractat per posar en marxa el Museu Valencià de la Festa, inaugurat el 6 de setembre de 2002. En 2004 publicava el llibre “Un món de muixerangues”. Finalitzada la seua relació laboral amb la ciutat de La Ribera Alta, en 2004, tornà a La Vila Joiosa per treballar com a tècnic en el seu Arxiu Municipal, ocupació que ve realitzant fins l’actualitat.
En 2005 fou guardonat amb el VII Premi de Difusió de la Cultura Popular convocat per Edicions del Bullent per l’obra “Moros i Cristians, una festa”, publicada l’any següent. Anteriorment, en 1996, guanyà el I Premi de Poesia Universitat d’Alacant, amb el poema Contradansa.

OBRES PUBLICADES

Un món de muixerangues. Ajuntament d’Algemesí-Col·lecció Algadins, 2004.
Moros i Cristians, una festa. Edicions del Bullent, 2006.

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

Onda Cero Marina Baixa. Programa “Música, pólvora i desembarc” (mesos de juny i juliol). Des de 2005 de manera ininterrompuda

PREMIS LITERARIS

Moros i Cristians, una festa. Edicions del Bullent. 2006. Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Un món de Muixerangues
Reportatge al diari Ara.cat
Moros i Cristians. Una festa a Edicions del Bullent
Moros i Cristians. Una festa a Antropologia.cat

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca