Salvador Vendrell Grau

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 25/4/1958 a Fortaleny. Resideix a Riola

DESTINATARIS

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Total disponibilitat

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Salvador Vendrell Grau naix la primavera de 1958 a Fortaleny a la Ribera Baixa del Xúquer. Ha viscut durant molt de temps a Sueca; ara, però, és veí de Riola.Es llicencia en Geografia i Història per la Universitat de València i en l’any 1980 s’incorpora al consell de redacció de la revista d’història Quaderns de Sueca.

En 1983 s’incorpora a l’ensenyament del valencià a l’Institut de Formació Professional d’Alzira i en el reciclatge del professorat en la Ribera del Xúquer. Col·labora en el Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València coordinant els cursos de Lingüística valenciana i la seua didàctica; com també en el Servei d’Ensenyament del valencià de la Conselleria d’Educació i Ciència, on ocupa la plaça de Cap de secció de promoció del valencià en l’ensenyament (1989). Actualment és catedràtic d’ensenyament secundari i dóna classes de l’assignatura de valencià a l’institut Joan Fuster de Sueca.

S’ha dedicat molt de temps a l’estudi de la llengua i la literatura i ha publicat abundant material didàctic per a l’ensenyament del valencià, sobretot llibres de text per a secundària i batxillerat. Ha fet també actualitzacions dels clàssics com Curial i Güelfa (Bromera, 1993 ) i Espill, de Jaume Roig (Onada, 2015). Ha escrit l’antologia Joan Fuster per a joves (Onada, 2017). És coautor de l’adaptació d’Alí Babà i els quaranta lladres (Bromera, 1994) i Els viatges de Marco Polo (Bromera, 1995), així com ha traduït llibres de literatura infantil i juvenil per a Bruño. També és coautor de les biografies d’Ausiàs March, el poeta i el seu temps (Bromera, 1997) i la de Jaume I, el naixement d’un poble (Bromera, 1998). Ha publicat la novel·la Quan truquen de matinada (Onada, 2014), premi Ciutat de Sagunt de Narrativa, i l’àlbum infantil il·lustrat Tirant lo Blanc per a infants (Onada, 2017)

OBRES PUBLICADES

Tirant lo Blanc per a infants (Onada, 2017)
Joan Fuster per a joves (Onada, 2017)
Joan Baldoví. En clau valenciana. (Perifèric, 2017)
Els dimonis que dicten (Afers, 2016)
Espill (Onada, 2015)
Quan truquen de matinada (Onada, 2014)
Columnes de paper (Perifèric, 2011)
Ausiàs March, el poeta i el seu temps (Bromera, 1997)
Jaume I, el naixement d’un poble (Bromera, 1998)

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

Levante-EMV

PREMIS LITERARIS

Quan truquen de matinada (Onada, 2014) Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Blog literari quantruquendematinada.blogscat.com

Base de dades Traces

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca