Rosa Roig Celda

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 11/7/1962 a Sueca

WEB DE L'AUTOR

vidapervida.blogspot.com

DESTINATARIS

Primer cicle de Primària (6-8 anys)

Segon cicle de Primària (8-10 anys)

Tercer cicle de Primària (10-12 anys)

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Dilluns o divendres a concretar

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Rosa Roig (Sueca, 1962), “no ets una, sinó moltes i cohesionades per una voluntad de viure plenament”. Estudià filologia a la Universitat de València-Estudi General i des de 1986 la docència és la seua professió. Les seues passions i el seu compromís l’han enfangada en la política, el sindicalisme, el periodisme, la investigació, la música i, finalment, en l’escriptura. En 2002 va començar amb la poesia perquè com afirma Montserrat Roig, “a l’escriptura hi pots dir allò que no diries mai en veu alta”. En l’actualitat amb la seua germana Manola Roig és comissàries de l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps.’ organitzada per FULL (Fundació per a la promoció del llibre i la lectura) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la G.V

En març de 2009 va penjar el seu primer post, fet a quatre mans amb la seua germana Manola. Diaris, microrelats, contes breus, articles d’opinió i d’agitació, poesia, perquè escriure és un aprenentatge de cada dia .

Bloguera, poeta i narradora. Llicenciada en Filologia valenciana per la Universitat de València. Autora dels textos dels llibres de contes Animals de séquia, Edicions 96, 2014; La dona que es rigué de Talleyrand, El Petit Editor 2014; i dels poemaris Joc de dos, Germania 2012 el seu primer recull de poesia, i Viatge a Avinyó, El Petit Editor 2015. Ha col·laborat en el llibre col·lectiu, Nosaltres, els fusterians, Perifèric i 20 mestres per al segle XX, Edicions 96 L’autora de les il·lustracions de tot els llibres és la seua germana Manola Roig, artista plàstica.

Finalista en l’edició 2014 del Premi Miquel Arimany de narrativa, amb el recull de contes breus 33 Dones. Segon Premi de l’Ajuntament de Benirredrà al millor article de falla, pel seu conte breu Foc i Flama, i finalista del Premi Joan Climent de poesia amb Cant Coral. També va resultar finalista al I Certamen de Relat Curt “Pascual Enguídanos- George H. Withe” de Llíria amb el recull de contes Des del tren.

Escriu periòdicament articles d’opinió per al diari digital La Veu del País Valencià, i ha col·laborat en el suplement cultural de El Mundo. D’abril a agost de 2017 participa en programa “ Càpsules literàries” en companyia de Vicenta Llorca per a la Ser-Gandia. Manté dos blogs de creació artística: http://vidapervida.blogspot.com; http://donesdefrontera.blogspot.com .

Així mateix l’autora, és membre de la comissió organitzadora del Dia de les Escriptores, una iniciativa de l’Asociación Clásicas y Modernas (CyM), que se celebra en tot l’estat. També de Dones de Frontera, col·lectiu per reivindicar el paper de les dones en l’art. Recentment ha participat en l’Homenatge a la Paraula coordinat per Vicenta Llorca per al CEIC Alfons el Vell de Gandia, Silenciades, amb un text sobre sor Isabel de Villena, i en l’edició d’enguany amb el poema Prec a Bauman.

Ha participat en diversos projectes col·lectius com Pell de dona, a la Fira del libre de València, Mural Estellés a Sueca, l’Homentage a Estellés organitzat per Intersindical, la Plaça del Llibre, Festival Invers a Carcaixent, l’Illa-Vers a Alzira, l’edició de 2013 d’Escriptores al Terrat, o els recitals poètics del 7Estels, o l’Exposició Homentage a Miquel Guillem “Correspondència”, i la MiM de Sueca. En 2015 junt a la pianista Amparo Ferrís, la soprano Núria Naval i la seua germana Manola Roig, oferirí la Conferència multidisciplinar: DONES ARTISTES, DONES DE FRONTERA, a l’Espai Fuster de Sueca. Ha participat com a mantenidora en els Jocs Florals de Nules, 64ena edició, amb el discurs “ Vindicació de les escriptores, sobretot de les valencianes”.

OBRES PUBLICADES

Joc de dos, Germania 2012
Animals de séquia, Edicions 96, 2014
La dona que es rigué de Talleyrand, El Petit Editor 2014
Viatge a Avinyó, El Petit Editor 2015
Silenciades, Homenatge a la paraula, AAVV, CEIC ALfons el Vell, 2016
Nosaltres, els fusterians, AAVV; Perifèric, 2017
Diguem no. Homenatge a la paraulal, AAVV, CEIC ALfons el Vell, 2017
20 mestres per al segle XX, AAVV,Edicions 96, 2018
Contem històries d’ací, Vincle editorial, 2018
Isabel vol ser escriptora, Edicions 96, 2019

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

La Veu Digital

PREMIS LITERARIS

Finalista en l’edició 2014 del Premi Miquel Arimany de narrativa, amb el recull de contes breus 33 Dones
Segon Premi de l’Ajuntament de Benirredrà al millor article de falla, pel seu conte breu Foc i Flama
Finalista del Premi Joan Climent de poesia amb Cant Coral.
Fiinalista al I Certamen de Relat Curt “Pascual Enguídanos- George H. Withe” de Llíria amb el recull de contes Des del tren.

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Col.laboracions amb el diarilaveu.com

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca