Rafael Vicent Arnal Torres

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 11/2/1948 a Tavernes Blanques

DESTINATARIS

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

A concretar

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Nat al si d’una família de petits comerciants, a la darreria dels anys quaranta (1948) del segle XX té els primers contactes amb un grup de joves nacionalistes de Lo Rat Penat, on comença la seua activitat cívica lligada al valencianisme i la lluita obrera. Inicia els cursos de llengua valenciana al RAT PENAT i obté el títol de professor el curs 1970-71. L’any 1971, amb Lleonard Giner i un grup de joves nacionalistes de Tavernes Blanques, munta el grup folkCarraixet, L’estiu del 1973 participa en les converses que culminen en la fundació del PSPV, i en el muntatge d’una impremta clandestina per a les publicacions del partit.

L’estiu de 1976 munta una llibreria a Tavernes Blanques i participa en diversos projectes editorials (Huguet Editor; Bonaire; l’Esquer) fins que en 1986 funda, amb Joan Dolç, L’Eixam Edicions. Des de la premsa clandestina a la seua activitat com a editor, ha fet de tot al món de la lletra impresa i la comunicació. Ha publicat diversos llibres de poemes i novel·les.

D’aquestes darreres destaca “”La Solsida”” (2000), la gran novel·la valenciana sobre la Guerra Civil. Ha col·laborat en diverses revistes de tipus local o comarcal, i també als diaris Avui, Diario de Valencia, Noticias, Las Provincias, Levante, també ha estat tertulià a la ràdio com ara “Parc Central” (97.7). Actualment es columnista a La Veu del PV… i participa a les tertúlis del Lliure Directe (Radio Klara). Tanmateix a estat guionista, i documentalista de cinema, ràdio i TV.

OBRES PUBLICADES

Quaderns del Retruny (1982), poesia (huguet Editor)

Puta misèria! (1989), junt a Trinitat Satorre, portada al cinema per Ventura Pons, (Bonaire, Columna, Timum Mas, Circulo de lectores, Do Cúmio…)

Amb la cua encesa (1990), junt a Trinitat Satorre (Columna)

La Solsida (2000) (l’Eixam Edicions)

Tres en línia. Converses a la xarxa moderades per Francesc Bayarri (amb Joan Dolç i Toni Mollà) 2004 (L’Eixam Edicions)

Nosaltres, exvalencians (2005), junt amb Toni Mollà, Joan Dolç, Emili Piera, Francesc Bayarri i Manuel Sánchez Jardí (la Esfera de los libros)

Operació Stanbrook , 2015 ( amb d’altres autors a l’Eixam Edicions)

El Camp de Concentració de Portaceli, 2017 ( amb d’altres autors a l’Eixam Edicions)

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

Radio Klara

La Veu del País Valencià

OBRES TRADUÏDES

Castellà i Gallec

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Diari El País

Revista digital de cinema Els films de la Rambla

Viquipèdia-Rafael Arnal

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca