Octavi Monsonís Arnandis

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 18/6/1949 a Borriana

DESTINATARIS

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Total disponibilitat

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Octavi monsonís ha estat collidor de taronja a Borriana, obrer del metall a València, treballador d’una fàbrica de refrescs, d’una altra de productes làctics i d’un magatzem de productes químics a Barcelona, peó d’obra a París, operari arrossegant furgonetes en una fàbrica de taulellets a l’Alcora, aprenent de maquinista d’impressió offset a València i, sobretot, ensenyant de Valencià a l’IES Lluís Vives de València i escriptor sempre.

El 1969 va guanyar el premi escolar convocat pel CLUE de Castelló amb una redacció en Valencià. Amb Rotterdam, provisionalment va obtenir el premi Ifac de Calp, Amb Solcs en l’aigua se li va concedir el premi de Puçol i el de Benissa amb Els déus esparracats. Ha traduït amb Joan Navarro Ossos de sípia, d’Eugenio Montale, que va guayar el premio Cavall Verd de traducció, i Poesía a Beny, de Filippo Tommaso Marinetti.

Ha publicat les novel·les Carrer de pas (edicions de 1984, 2013) i Lluna crua (editorial 3i4, 2017) i els reculls de narracions Solcs en l’aigua (editorial Brosquil, 2003), Els déus esparracats (editorial Bromera, 2004) i Rotterdam, provisionalment (edicions Pruna, 20016), que va meréixer el guardó de llibre millor editat de la Conselleria de Cultura el 2017. Actualment está jubilat i viu a cavall de Borriana i València.

OBRES PUBLICADES

Solcs en l’aigua. Edit. Brosquil. 2003.
Els déus esparracats. Bromera. 2004.
Carrer de pas. Edit. 1984. 2013.
Rotterdam, provisionalment. Edit. Pruna. 2016.
Lluna crua. Edit. 3i4. 2017

PREMIS LITERARIS

Premi Ifac de narrativa de Calp, amb Rotterdam, provisionalment, Pruna, 2016
Premi narrativa de Puçol amb Solcs en l’aigua. Brosquil, 2003
Premi de narrativa de Teulada amb Els déus esparracats, Bromera, 2004Rotterdam, provisionalment, publicat per l’Editorial Pruna, ha guanyat el premi al llibre millor editat durant el 2016, concedit per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Viquipèdia-Octavi Monsonís

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca