Lucía Sáez Casado

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 6/5/1980 a Castelló. Resideix a València

WEB DE L'AUTOR

lasubterranea.es

DESTINATARIS

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Total disponibilitat

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Lucía Sáez Criado, Llicenciada en Art Dramàtic (Escola Superior d’Art dramàtic de València) ha desenvolupat la seua carrera en el camp de la creació escènica, la interpretació, la dramatúrgia, la gestió cultural i la fotografia. Els seus estudis de Postgrau universitaris més rellevants són Màster en Gestió Cultural, Espais Intermedis. Maneres de fer cultura en la Postmodernitat (UNED), CAP, Postgrau en Teatre Clàssic i postgrau en Determinació dels recursos de l’obra cinematogràfica i audiovisual. Des de l’any 2000, complementa la seua formació amb cursos específics de les àrees de gestió cultural, dramatúrgia i interpretació. Entre altres, s’ha format amb Pablo Messiez, Juan Cabestany, Eusebio Calonge, Picolo Teatre de Milan, La Tristura, Chema Cardeña, Paco Zarzoso…

Com a dramaturga és autora de diferents textos d’escriptura col·lectiva:
– Pussy Koan (La SubTerránea)
– Martingala (La SubTerránea)
– El 10% de Urbach-Wiethe (La SubTerránea)
– Maldito otoño. Maleïda Tardor (La SubTerránea)
– Escorpiones Azules (“URGÈNCIA: Materials per a un espectacle europeu”)

Com a actriu ha treballat per a diverses companyies teatrals de València i Catalunya; Néstor Mir, Arden Producciones, Teatre de L´Ull, Alaigua Teatre, Karegallo, Krisis Teatre Dansa… En 2014 forma la seua pròpia companyia juntament amb Lucía Abellán i Ester Martínez, La Subterránea, on desenvolupa treballs de dramatúrgia, producció i interpretació. Han obtingut el reconeixement per part de la crítica especialitzada, diversos premis i la recent publicació en Alupa Editorial dels seus textos Martingala i Maleïda Tardor.Maldito Otoño. Ha realitzat ajudanties de direcció per a dramaturgs i directors com Xavi Puchades (Exit), Paco Zarzoso (Cria Cuervos, 12 razones para no comprar en Mxxx) i Gabriel Ochoa (Vives).

La seua experiència laboral més destacada, en el camp de la gestió cultural, es dóna entre 2008 i 2014 en el Palau dels Arts Reina Sofia, i en 2007 en Teatres de la Generalitat Valenciana. Ha treballat en gran varietat de projectes i empreses culturals com a responsable de producció: Creador.es, El Teatre de L´home dibuixat, Tuix & Ross, La Subterránea, Malatesta records, Teatre Micalet, Pau Alabajos, Pobles en Peu d’Art.

Com a fotògrafa treballa per a diverses companyies de teatre i dansa especialitzant-se en aquest sector: Xandy Liberato, Arden Producciones, Circuit Cafè Teatre, La Lola Boreal, No piséis los crisantemos, Sala Russafa o Companyia Teatre Micalet.
Ha elaborat, programat i impartit tallers i cursos de formació específica de les Arts Escèniques, treballant amb professionals com Paco Zarzoso, Eusebio Calonge, Gabriel Ochoa, entre altres.

OBRES PUBLICADES

Maleïda Tardor – Alupa Editorial – 2017 (Edició bilingue Val i Cast)
Martingala – Alupa Editorial – 2017 (Cast)

OBRES TRADUÏDES

Castellá i Valenciá

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca