Josep Ferrer Guzmán

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 30/8/1946 a Alaquàs.

DESTINATARIS

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

DISPONIBILITAT

Matins. Excepte dimarts.

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Comence a escriure poesia assíduament i la guarde en el calaix l’any 2002.
– Al setembre de 2004 m’estrene i obtinc un segon premi en un Certamen local de Poesia.
– A l’abril de 2009 participe en un Taller de Poesia (30 hores) que convoca la Universitat de València i que dirigeix Teresa Pascual, poeta de Gandia i professora d’aquesta universitat.

– Juny 2011. Obtinc el nivell superior de la JQCV.

– Des de 2010 fins 2016, sovintege el contacte amb Antoni Ferrer Perales – important poeta valencià- de qui rep indicacions i suggeriments vers els meus treballs, que em són de molt profit.
Fem tertúlia i una cervesa, però per mi el tot plegat és impagable. Continua aquesta bona relació. Ell és l’autor del pròleg del meu llibre «AMB PERMÍS Poesia escollida».

– Juny 2013. He establert relació amb el poeta menorquí Ponç Pons, a qui vaig visitar, i amb el qual vaig passar una vesprada. D’aquell moment en vaig deixar constància escrita. Li vaig enviar l’escrit i em va contestar molt satisfet. A més, posteriorment, m’envià dedicats sis dels seus poemaris. Li he enviat el meu i m’ha contestat amb grans elogis, i m’agraeix que em recorde d’ell i el tinga en tan alta consideració.

Així ja són tres els grans poetes amb els quals he pres contacte personal, Antoni Ferrer, Teresa Pascual i Ponç Pons.

– Faig cinquè curs a la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

Al 2015 em vaig inscriure en l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalan

– Des del 2009 sóc columnista del diari on-line El Punt Avui+, sota la rúbrica “Quarta Torre” fins el darrer dia del 2015.

El juny de 2015, vaig publicar (autoedició) amb el suport d’amics i familiars, el primer llibre titolat “AMB PERMÍS”. Poemari dividit en quatre apartats amb il·lustracions i portada realitzades pel pintor Josep Miralles Nacher. Posteriorment es va presentar en altres llocs.

– A primeries de febrer de 2016 comença la meua col·laboració en el diari on line LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ. Escric en la secció OPINIÓ i la meua columna es diu LA POLSEGUERA.

Al febrer de 2016 vaig muntar una vetlada poètica amb poemes meus titulada «TIRANT Poesia Social de Pep Ferrer». Amb el rapsode Rafael Requena i el deliciós acompanyament musical de Lucho Roa. D’aquest acte tothom en vam sortir satisfets: jo el primer

Com cada any, he participat en la “Marató” de lectura que organitza el Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II. Enguany, a més, em fet un taller de poesia la professora de literatura Esther Coronil i jo.Pel mes de juny, m’encomanen el text per al tríptic que fa de guia d’una exposició de pintura i també, un poema referent a l’esmentada exposició. El poema s’inclou en l’exposició píctorica.

Al juliol del 16 presente -també al Castell- el segon llibre; es diu “L’ESGUARD DE LA MIRADA…POÈTICA” Ed.NEOPATRIA” i tracta d’endinsar-se en el món de la comunicació no oral. També furga una mica en el rerafons del lletraferit dedicat a la poesia.Ha estat presentat a Torrent i Picassent.

A les darreries d’aquest any, em demanen que escriga per a un portal que la revista SAÓ a obert en la xarxa.

. He estat convidat a participar en tertúlies i debats literaris en:
· Un viatge cultural a Romania, vam fer una –amb els companys de viatge– tertulia al voltant del llibre «AMB PERMÍS Poesia escollida» amb els companys de viatge
· El IES Faustí Barberà d’ Alaquàs davant l’assistència de 52 alumnes de batxillerat que estigueren d’allò més participatius.
· En el Club de Lectura de la Biblioteca Ausiàs March d’ Alaquàs.
· En una aula de l’EPA d’ Alaquàs
· Als alumnes de 5é de la Universitat dels Majors de Florida Universitària,
· A l’aula de l’EPA d’Aldaia don vaig eixir molt satisfet per la intensa i participada actuació dels alumnes.
· En un recital poètic a la Biblioteca d’Aldaia en el qual hi participaren quatre poetes més.

A primeries d’any, vaig assistir al sopar de les Lletres Catalanes que es fa tots els anys a la Societat Coral el Micalet. En ell participen tots els autors que volen i que l’any anterior hagen publicat un llibre. Llavors l’autor fa la presentació del seu llibre. Després els llibres estan disposats en una taula per a vendre’s. A continuació hi ha sopar de germanor. Es la segona vegada que hi participe

A l’octubre de 2017 presentí altre llibre: “D’ENÇÀ I D’ENLLÀ” Ed. NPQ Editores. Poemari en dos parts que porta poemes de tot tipus en la seua primera part i la segona està dedicada a esbrinar com viu i que representa la Fe per a l’autor. Una acurada maquetació fan d’aquest exemplar un poemari molt atractiu pel fons i per la forma.
La primera presentació fora de casa, ha estat en la Universitat de la Florida

OBRES PUBLICADES

– AMB PERMÍS Autoedició. 2014 Di. Legal V 1264 1214
-L’ ESGUARD DE LA PARAULA… POÈTICA (Neopàtria, 2016)
-D’ENÇÀ I D’ENLLÀ , (N P Q Editores, 2017)

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

* Durant més de vint anys, sóc membre del Consell de Redacció d’un full parroquial de periodicitat quinzenal, escrit completament en valencià
* Vaig escriure, durant sis anys, a l’edició pel País Valencià de EL PUNT la columna “Quarta Torre”. Al principi el soport era paper diari. Aviat esdevingué “El Punt Avui +” i a publicar-se en la xarxa.
* A primeries de 2016 comencí a escriure en la secció OPINIÓ en el meu apartat que du per nom, La Polseguera del DIARI LA VEU.
* També col·labore en el portal que SAÓ té en internet

OBRES TRADUÏDES

Stabat Mater Certamen de Poemas a la M d D d l’Olivar 2004 2on Premi mod. A
Quinzena edició “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ 2005 1er “ “ “ B
Crida “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ 2007 1er “ “ “ “
L’instrument “ “ “ “ “ “ “ “ “ “ “” 2007 3er “ “ “ “
Era quan era “ “ “ “ “ “” 2011 1er “” “” “” “”
(Tots ells en la mateixa convocatòria d’ Alaquàs: Certamen de Poemes
Mod. A: Poemes dedicats a enaltir la figura i devoció a la Mare de Déu.
Mod. B: Poemes dedicats a destacar els valors i costums d’àmbit comarcal, o local, i també tradicionals i culturals.)
Durant els anys 2008, 2009 i 2010 no vaig concursar en aquest certamen. No podia perquè era membre del jurat.

Al maig de 2012 rep el 1r premi de poesia en el Concurs Literari “La rosa de paper” XVIIa edició. (Convocat per Florida Universitària) en la modalitat “E” (Poesia en valencià, adults)

Setembre 2015. Certamen de Poemes a la M d D. d l’Olivar. 1er premi en la modalitat B pel poema “Apassionats”

PREMIS LITERARISHIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

A Memoro.org
A Saó Edicions
A Revista Cresol
A La Veu
A Alaquas.org

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca