Joaquim Espinós Felipe

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 3/11/1962 a Benilloba. Resideix a Alacant

DESTINATARIS

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

DISPONIBILITAT

Dilluns i dijous.

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Joaquim Espinós Felipe (Benilloba, El Comtat, 1962) és professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. El seu àmbit d’estudi és la literatura contemporània, amb especial dedicació a la postguerra, l’exili i la literatura actual, així com a les relacions entre cinema i literatura. Ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades i de divulgació així com en volums recopilatoris, i els llibres La poètica de l’imaginari (1999, UA), La imaginació compromesa.

L’obra d’Agustí Bartra (1999, UA) i Història d’un entusiasme. Nietzsche i la literatura catalana (2009, Pagés), amb el qual va guanyar el premi Josep Vallverdú d’assaig de 2008. Ha treballat també la didàctica de la literatura amb un enfocament de taller literari en el volum Literatura creativa (2000, Bullent). Ha col•laborat habitualment com a crític literari en diverses publicacions, com el diari Información d’Alacant o la revista Caràcters, i mantingué durant uns anys un blog de temàtica literària (elsalimentsterrestres.blogspot.com.).

En l’àmbit de la creació literària s’inicià en el gènere poètic, tot publicant en diverses antologies, com ara Escrito en Alicante. Muestra de poesía joven, Diputació Provincial d’Alacant, 1985; Llampecs d’espurnes. Mostra de poesia de l’Alcoià-Comtat, Institut Juan Gil-Albert, 1991; A Alacant. Els dimarts poètics de La Naia, Institut Juan Gil-Albert, 1992.

Finalment es decantà per la narrativa, dins de la qual ha publicat el relat infantil Joan de l’Iris i el rossinyol (2002, Ajuntament de Meliana), premi “Empar de Lanuza” 2001; i les novel•les La devastació violeta (1991, Bullent), premi Enric Valor de narrativa juvenil 1990; Ombres en el riu (1995, Bullent), El cervell de la serp (2007, 3 i 4), premi Antoni Bru, Ciutat d’Elx, 2006, Material fotogràfic (2015, Onada), premi Ciutat de Sagunt 2014, i La presó del cel (2017, Lletra Impresa).

OBRES PUBLICADES

“La devastació violeta”, Bullent, 1991.

“Ombres en el riu”, Bullent, 1995.

“Joan de l’Iris i el rossinyol”, Ajuntament de Meliana, 2002.

“El cervell de la serp”, 3 i 4, 2007.

“Material fotogràfic”, Onada, 2015.

“La presó del cel”, Lletra Impresa, 2017.

PREMIS LITERARIS

“Fuga endins” (inèdit). Premi “”Ciutat de Xàbia”” de poesia, 1987.

“La devastació violeta”, Bullent, 1991. Premi Enric Valor de narrativa juvenil, 1990.

“Joan de l’Iris i el rossinyol”, Ajuntament de Meliana, 2002, Premi “Empar de Lanuza”, 2001.

“El cervell de la serp”, 3 i 4, 2007. Premi Antoni Bru, Ciutat d’Elx, 2006.

“Material fotogràfic”, Onada, 2015. Premi Ciutat de Sagunt, 2014.

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

A El País
A MesVilaweb.cat
A El País
A Pàgina 66
A Ara Multimèdia
A Radio Élite
A La Veu PV
A País Valencià segle XXI
A Diarigran.cat

Viquipèdia-Joaquim Espinós

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca