Joan Lluís Moreno Congost

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 20/12/1961 a Alacant.

DESTINATARIS

4t d’ESO

Batxillerat

Formació de persones adultes

DISPONIBILITAT

A concretar

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Alacant, 1961. Professor de Llengua i Literatura catalanes i d’Arts escèniques a l’IES El Pla d’Alacant. Immers en el món del teatre des de l’any 1984. Actor i ajudant de direcció en el grup Palo Mayor Teatro entre els anys 1993 i 2000. Aquest any aconsegueix el Premi a la millor interpretació masculina en la XII Mostra de Teatre amateur Alacant a Escena per l’obra Antaviana, de Pere Calders. El 2003 estrena amb Papallona Teatre Contactes. Bastard amor, de Miguel A. García López, obra premiada en el Premi Evarist García de Teatre Breu en Valencià 2013. Amb Saineters Teatre ha representat El tambor no és tropa?, de Tomàs Mestre, obra premiada en el Premi Evarist García de Teatre Breu en Valencià 2005, Un canvi d’habitació, de A. Virosque Samper (2006), 2-i-ficats (2008), muntatge que també dirigeix, Pare la burra! (2009), del qual també és ajudant de direcció, i Deixa’m que et deixe, Premi Evarist García de Teatre Breu en Valencià2012. Amb el grup de Teatre universitari de la Universitat d’Alacant, dirigit per Tomàs Mestre, guanya el Premi al millor actor de repartiment en la Mostra de Teatre de Mislata 2008, per l’obra Antaviana, de Pere Calders i Dagoll Dagom.

Ha interpretat teatre llegit amb grups diversos com ara El Club de la Serpiente (Blasted, de Sarah Kane, 1998), Palo Mayor Teatro (Topos, d’Antonio Cremades, 1999, i Lovo, de Rafael González, 2000), Yorick Teatre (A joc de daus, de Josep Lluís Roig Sala, obra premiada en el V Premi Evarist Garcia de Teatre Breu en Valencià de 2004) i Lluna Roig Produccions (Almesc, canyella… plaer de ma vida, sobre textos de Tirant lo Blanc, 2007).

Director de la companyia Pla de Teatre, de l’IES El Pla, amb la qual ha estrenat La nit de sant Joan (2016). Actualment està preparant el muntatge de l’obra Antaviana. És autor també del guió dels curtmetratges Els adéus anunciats, de Carlos Canet, Et deixe…, pero yo no, d’Ángel Puado, i Mel, de Fidel López.

La seua trajectòria literària comença l’any 2003 amb la seua primera novel·la, Jack no va passar pel purgatori, de Columna Edicions, amb la qual guanya el XII Premi de Narrativa Ciutat de Badalona, XVI Premi Països Catalans – Solstici d’Estiu. Recentment ha guanyat el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Narrativa i Prosa Creativa d’Altea (2017) amb la novel·la Tast de salobre.

OBRES PUBLICADES

Tocs personals, Viena Edicions, 2020
Tast de salobre, Aila edicions, 2017
A la taula i al llit, en El superheroi esguerrat i altres contes, Ajuntament de les Masies de Roda, 2016
El bourbon que no s’estimava els Dumbos, Caixa Ontinyent, 2015
Quimeres indocumentades, Ajuntament de Deltebre, 2015
Deixa’m que et deixe, Diputació d’Alacant, 2012
Compta comptes, Tantàgora, 2010
Els dies de la nit, Diputació d’Alacant, 2006
Els adéus anunciats, en Don Quijote y Alicante, ECU, 2005
Jack no va passar pel purgatori, Columna edicions, 2003

PREMIS LITERARIS

Tocs personals, Viena Edicions, 2020, Premi de Narrativa Curta 25 d’abril Vila de Benissa 2019
Jack no va passar pel purgatori, Columna edicions, 2003, Premi de Narrativa Ciutat de Badalona, Premi Països Catalans, Solstici d’Estiu.
Dol de mar, Premi 9 d’Octubre de Narrativa Vila de La Nucia 2004.
Els dies de la nit, Diputació d’Alacant, 2006, Premi de Teatre Evarist García 2006.
MAAS, Premi de Narrativa Breu Vila d’Alberic 2007.
Compta comptes, Tantàgora, 2010, Premi de Narrativa Curta Helena Jubany de Mataró 2009.
Deixa’m que et deixe, Diputació d’Alacant, 2012, Premi de Teatre Evarist García 2012.
Quimeres indocumentades, Ajuntament de Deltebre, 2015, Premi Terra de Fang 2014.
El bourbon que no s’estimava els Dumbos, Caixa Ontinyent, 2015, Premi de Teatre Ciutat de Gandia 2015.
Tast de salobre, Aila edicions, 2017, Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa d’Altea 2017

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

A MesVilaweb.cat
Tast de salobre al web de IES El Pla
La llum de la vida que s’apaga a poc a poc al diari El temps
A Alicante Plaza
Al web homenatge d’Helena Jubany

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca