Joan Andrés Sorribes

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 2/1/1947 a Castelló

DESTINATARIS

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

A concretar

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Joan Andrés Sorribes. Nat a Castelló de la Plana (1947), al present comparteix la residència a Castelló amb Vistabella del Maestrat. Mestre, llicenciat en història i ensenyant al llarg de quaranta anys ben complits, aquesta circumstància li ha permès conèixer gents diverses i terres variades; un bon bagatge d’experiències i coneixences sobre les quals escriu. Per més que sempre havia manifestat una tendència a escriure, no fou fins a la dècada dels anys 90 que va decidir-se a publicar els seus treballs. Al 1995 va escriure amb el seu amic Vicent Marçà “Les campanes del fadrí”, un estudi etnogràfic sobre les campanes del Campanar de Castelló.

Tot seguit va assolir el repte de dedicar-se a la narrativa amb una definida vocació literària. Així va nàixer la idea de crear una mena de trilogia etno-històrica formada per La forja de Lessera (Tàndem, 2000), Noverint Universi (Tàndem, 2000), i La creu de Cabrera (Bromera,2003). El fil conductor de totes tres no és sinó el propòsit, això sí molt personal, d’explicar uns moments històrics que a criteri de l’autor restaven oblidats o tractats de manera inoportuna. Darrerament ha abordat l’anàlisi de la societat actual amb un encert reconegut amb la seua novel·la Parlaràs de mi (Brosquil,2007) i ha intentat assolir un nou registre narratiu on alterna passat i present a la seua nova novel·la Pedres Marcades (Bromera 2015)
Així mateix és autor d’un parell de reculls de narracions breus on apareix el Joan Andrés més irònic i imaginatiu: L’altra mirada (Brosquil,2007) i Set narracions curtes per a una setmana llarga (Onada,2010).

Ha participat a la Campanya de foment de la lectura en Valencià de la Fundació Bromera i el diari Levante. E.M.V dos anys consecutius; amb les narracions La corona de la reina Esther (2013) ambientada en les festes del Sexenni de Morella i amb La contalla de l’avenc(2014) basada en una llegenda popular de Penyagolosa (Vistabella).
Socialment és membre actiu de la Colla El Pixaví, Soci de l’Associació d’escriptors en llengua catalana, així com també és membre promotor i fundador de El Pont. Cooperativa de Lletres.

OBRES PUBLICADES

“Les campanes del Fadrí”(Ajuntament de Castelló; 1995)
“La forja de Lessera” (Tàndem, La Moto, 2000)
“Noverint Universi”(Tàndem, Valències, 2000)
“La creu de Cabrera” (Bromera, L’eclèctica, 2003)
“Parlaràs de mi”(Brosquil, Els ullals de Narrativa,2007)
“L’altra Mirada (Brosquil”, Lletra llarga, 2007)
“Set narracions curtes per a una setmana llarga” (Onada, Narratives, 2010) “Pedres marcades” (Bromera, Transit, 2015).
Dintre de la campanya de foment de la lectura de la Fundació Bromera i el diari Levante he publicat:
“La corona de la reina Esther” (Bromera 2013)
“La contalla de l’avenc” (Bromera2014)

PREMIS LITERARIS

1995. XIIe PREMI “CIUTAT DE CASTELLÓ- HUMANITATS amb “EL CAMPANAR DE CASTELLÓ. LES CAMPANES DEL FADRÍ”
1999. PREMI ULISSES DE NARRATIVA amb “NOVERINT UNIVERSI”
2002-PREMI “ENRIC VALOR” DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ. EXMA.DIPUTACIÓ D’ALACANT amb “LA CREU DE CABRERA”
2006. VIIe PREMI DE NARRATIVA BREU “JOSEP PASQUAL TIRADO” amb “L’ALTRA MIRADA”
2006. PREMI DE NARRATIVA “CUITAT DE SAGUNT” amb “PARLARÀS DE MI”
2009. PREMI DE NARRATIVA “VILA D’ALMASSORA” amb “SET NARRACIONS CURTES PER A UNA SETMANA LLARGA”

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

joanandres.blogspot.com.es
Eescriptors.cat/JoanAndresSorribes
elpontdeleslletres.cat
Lletrescatalanes.cat/JoanAndresSorribes

Viquipèdia-Joan Andrés Sorribes

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca