Jesús Giron Araque

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 18/12/1956 a Calles (València). Resideix a la Pobla de Vallbona

DESTINATARIS

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Total disponibilitat

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

JESÚS GIRON ARAQUE (Calles, València, 1956). Mestre de Primària, llicenciat en Geografia i Història, llicenciat en Ciències de l’Educació. Actualment és professor jubilat.

Ha estat finalista dos vegades al certamen de poesia breu l’Esplai d’Olot, al IX, amb el poema Les roques blanques de Rügen (Sensacions) (2009) i al XVI, amb el poema El teu nom és un llibre de poemes sense títol (2016); guanyador del premi de poesia Poeta Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona en dues ocasions amb Pianista dels estels (2009) i Clarobscur (2010); guanyador del IX premi Poetes de l’Ebre d’Amposta amb una selecció d’Ulls de mirada trista (2009); guanyador del XIX Premi Francesc Bru, de Canals amb Records d’infantesa (2010); guanyador del premi Picassent, Cristòfor Aguado i Medina en dues ocasions i finalista en altra amb Ulls de mirada trista (2009), Seducció del silenci (2011) i Suaument pel corrent del temps (2010); guanyador del premi Antoni Ferrer de l’Associació Eco-cultural La Garrofera de L’Alcúdia de Crespins amb Caïm (2014); Guanyador del XVIIIé premi de poesia Jaume Bru i Vidal de Sagunt (2015) amb el poemari Inventari de fragilitats.

Ha participat en les publicacions col•lectives: Antologia Poetes de l’Ebre (2009); Premis Picassent (anys 2009 i 2010); Totes les sortides dignes, Ed. Petròpolis (2010); al llibre homenatge a Antoni Ferrer Els déus no abandonen Antoni, Ed. Onada Edicions (2014); Entre la pedra i el ferro (poetes pel patrimoni de Sagunt), Ed. Onada Edicions (2017). Ha publicat el poemari Llibre de contemplació en l’editorial Germania (2013) i Inventari de fragilitats en Onada Edicions (2016). Manté el blog de difusió de la poesia, El Cau de Calpurni. Forma part del col•lectiu d’escriptors de Camp de Túria, LletrAEdeta.

OBRES PUBLICADES

Llibre de contemplació en l’editorial Germania (2013)
Inventari de fragilitats en Onada Edicions (2016)

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

Revista Caràcters
Revista Saó

PREMIS LITERARIS

Inventari de fragilitats en Onada Edicions (2016). 18é Premi de Poesia Jaume Bru i Vidal (Sagunt)

HIPERVINCLES MULTIMÈDIA (CRÍTIQUES LITERÀRIES, ENTRADA A LA VIQUIPÈDIA, PUBLICACIONS DIGITALS)

Al blog Spillo llibre dels dies
Al blog de La Veu
A Saó Edicions
A Diarigran.cat
A La Veu UPV

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca