Gràcia Jiménez Tirado

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 31/1/1957 La Arena- Soto del Barco. Resideix a Sant Vicent del Raspeig

DESTINATARIS

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

Formació de Persones Adultes

DISPONIBILITAT

Total disponibilitat

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Nascuda a Astúries, de família materna castellonenca, arribe a Sant Joan d’Alacant als quatre anys. He residit a Elx i Alacant. Des de 1989 visc a Sant Vicent del Raspeig. Sóc llicenciada en Història Contemporània per la Universitat de València.

Entre 1980 i 2017, i per ordre cronològic, he estat professora d’adults, inspectora d’educació, mestra de primària i professora de secundària i batxillerat. Vaig ser directora dels centres Mercè Rodoreda d’Elx i Miguel Hernández de Sant Vicent del Raspeig. També he estat professora a la Universitat d’Alacant.He presidit l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià a la comarca de l’Alacantí, pertanyent a la Federació Escola Valenciana i membre de la Unitat d’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant fins 2015

En el camp de la literatura he publicat narrativa i poesia, destacant la novel·la La llar de seda (premi 9 d’octubre, Sant Vicent del Raspeig), el llibre infantil Un grapat de somnis i els llibres de poemes Platges (premi Antoni Matutano, Almassora), Quadern del vent (premi de poesia Gata de Gorgos) i Encara que la nit es faça forta (premi Paco Mollà de Petrer) En poc temps editaré dos nous llibres dirigits al públic juvenil, ja en fase d’impressió.

OBRES PUBLICADES

• Comunicació: Una proposta de disseny per al Programa d’Immersió
Edita: Generalitat Valenciana. Conselleria d’Educació i Ciència. 1994.
• Quaderns de Migjorn n.2 Article: 10 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament a les escoles de l’Alacantí Edita: Associació Cívica per la Normalització del Valencià a l’Alacantí, 1996
• Revista Canelobre, n. 47 Article: El Valencià a la ciutat d’Alacant
Edita: Diputació d’Alacant, 2002
• Treballs de la societat catalana de llengua i literatura n. 9. Raons de futur: Actes del II Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat. Comunicació: La situació del català a l’ensenyament secundari i a la universitat al País Valencià. Balanç i prospectives. Edita: Instituts d’Estudis Catalans, 2015
• La llar de seda (amb Jesús Moncho Pascual) Edita: Set i Mig, 1999
• Contes del Migjorn, de VVAA Edita. Set i Mig, 1999
• Platges, poemari Edita: Brosquil, 2001
• Poetes del sud. Coautora i coordinadora de l’edició del llibre Edita: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert de la Diputació d’Alacant,2004
• Quadern del Vent, poemari Edita: Brosquil, 2006
• Un grapat de somnis, narrativa infantil Edita: Brosquil, 2006
• Homenatge a la Marina. Encontre d’escriptors i artistes de la Marina, de VVAA Edita: ED. 96, 2006
. Nosaltres les fusterianes, VVAA Edita: 3i4 , València 2017
. Encara que la nit es faça forta Edita: Aguaclara, Alacant 2018

COL·LABORACIONS AMB MITJANS DE COMUNICACIÓ

En el món de la comunicació, col·labore des de fa deu anys a Ràdio Sant Vicent, on vaig fer el programa “L’Almàssera” i Ràdioactivitat (premi Joan Ponsoda a la innovació educativa) Actualment dirigisc el programa “El món per un forat”. Al diari Información d’Alacant, he publicat les sèries d’entrevistes “Emprenedors” i “En el camí”.

PREMIS LITERARIS

– La llar de seda, edit. Set i mig, 1999. Premi 9 d’octubre, Sant Vicent del Raspeig
– Platges, edit. Brosquil, 2001. Premi de poesia Antoni Matutano, Almassora
– Quadern del vent, edit. Brosquil 2006. Premi de poesia Gata de Gorgos
– Encara que la nit es faça forta, edit, Aguaclara, 2018. Premi de poesia Paco Mollà de Petrer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca