Didac Botella Mestres

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 10/2/1976 a València

DESTINATARIS

Segon cicle de Primària (8-10 anys)

Tercer cicle de Primària (10-12 anys)

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

 

 

DISPONIBILITAT

Horari escolar (9-13’30/15’16’30)

TRANSPORT

Transport públic

BIOGRAFIA

Didac Botella i Mestres (València, 1976) és mestre de l’escola pública valenciana des de l’any 2002. Ha cursat dos anys d’interpretació a BanyadeBou, una acadèmia de teatre de València. Al llarg de la seua vida docent, ha escrit i realitzat múltiples projectes teatrals en l’àmbit escolar. Moltes d’aquestes experiències han estat publicades a “Aula”, el suplement escolar del diari Levante. Imparteix un curs de teatre per a mestres anomenat “Performance a l’escola”, on planteja la necessitat de revisar les pràctiques teatrals a l’escola. El curs ha estat programat per la Conselleria d’Educació, diversos CEFIRES i la Universitat de València. En setembre de 2008 va participar amb la ponència “Performance a l’escola: Més enllà del teatre escolar” en el I Congrés Internacional d’Interacció Comunicativa i Ensenyament de Llengües.

El 2009 fou guardonat amb el premi Xaro Vidal de teatre infantil i juvenil amb l’obra L’Illa del… Teatre!” (Bromera) i en desembre de 2016 publica en la mateixa col·lecció “Prou de Nadales!” (Bromera), un recull de gags teatrals de temàtica nadalenca i en clau d’humor.

D’altra banda, ha col·laborat en molt diversos mitjans de comunicació (Cartelera Túria, setmanari Crònica, el suplement Aula -Levante EMV-, El Temps, Illacrua, Pensat i Fet, El País Semanal…) amb diversos escrits. Va participar amb un article (La paradoxa d’Erich Fromm) en el llibre Ara, País Valencià. Reflexions i experiències de la generació que ve (2009) i en 2016 participa també amb un article (“Això no val de res…”) en el llibre “País Valencià, avui i demà”. Té un bloc personal des de fa 10 anys on escriu habitualment (TocDeQueda). Des de l’any 2006 realitza el curs “L’escriptura circular” on mostra diferents estratègies per desenvolupar l’expressió escrita a primària i secundària, programat per diferents institucions (CEFIRES, UV, Conselleria d’Educació…).

OBRES PUBLICADES

L’illa del… Teatre! (Ed. Bromera, 2009)

Prou de Nadales! (Ed. Bromera, 2016)

PREMIS LITERARIS

X Premi Xaro Vidal de teatre infantil i juvenil (2009)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca