Vicent Olaso Sendra

SOBRE L'AUTOR

Va nàixer el 19/9/1961 a Gandia. Resideix a Oliva

WEB DE L'AUTOR

saforissims.org

DESTINATARIS

Primer cicle d’ESO (12-14 anys)

Segon cicle d’ESO (14-16 anys)

Batxillerat

DISPONIBILITAT

De dilluns a divendres de vesprada

TRANSPORT

Cotxe particular

BIOGRAFIA

Nascut a Gandia el 1961. Llicenciat en Història Medieval per la Universitat de València.mEl 1988 ingressa a l’Ajuntament d’Oliva com a Arxiver, Bibliotecari i Gestor Cultural. Actualment és Cap del Servei d’Arxius i Biblioteques de dit Ajuntament
Membre del Consell Executiu (1991-95) i del Consell General (1995-99) del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals “Alfons el Vell” de la Safor. Director de la subseu a Oliva del Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat (MuVIM) des de maig de 2000 a juny de 2001.

Professor de Masters d’Arxivística organitzats per la Universitat de València. Conferenciant sobre temes de Biblioteconomia en diverses Jornades organitzades pel Centre de Biblioteques de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Corresponsal en la comarca de la Safor del diari El País i de la revista Saó entre 1987 i 1988. Col•laborador en el Diccionario Histórico de la Comunidad Valenciana, publicat pel diari “Levante-EMV”, 1992. Col•laborador en el Diccionari d’Historiografia Catalana, Enciclopèdia Catalana, Barcelona, 2003. Articles i ressenyes diversos en revistes especialitzades com Ullal, Afers, Espai Obert, Revista de la Safor… Articles diversos en altres publicacions periòdiques, publicacions col•lectives i en premsa.

OBRES PUBLICADES

Catàleg de pergamins de l’Arxiu Municipal de Gandia (1268-1683), Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana, 1987 (Arxius Valencians; 6).

L’Hospital de Sant Marc de Gandia. Una institució per a pobres malalts (segles XIII-XX), Gandia, CEIC Alfons el Vell, 1988.

L’Arxiu Municipal de Gandia. Inventari del Fons Històric (1274-1924), Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana, 1991 (Arxius Valencians; 13) (Amb Àlvar Garcia i Jesús E. Alonso).

El Manual de Consells de Gandia a la fi del segle XV, Universitat de València, 2005 (Fonts Històriques Valencianes; 20).

I entràrem a la vall de Bairén. Jaime I i el Llibre dels Fets, Gandia, CEIC Alfons el Vell, 2008.

Història de la fundació “Hospital de San Marcos y San Francisco de Borja”, Gandia, CEIC Alfons el Vell, 2010.

“Per guardar la vila”. Muralla i defensa a la costa valenciana (Gandia, segles XIII-XVI), Gandia, CEIC Alfons el Vell, 2011.

Esclats i neguits, Vic, Editorial Emboscall, 2008, (El taller de poesia; 180).

El soroll de la pedra, 3i4, 2012.

Que tot plegat no semble mentida, Edicions 96, 2017

PREMIS LITERARIS

El soroll de la pedra, 3i4, 2012. XXXI Premi de Poesia “Senyoriu d’Ausiàs March”, any 2011.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
X

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca